In samenwerking met Stichting Literatuur Prijs organiseert De Nieuwe Liefde een livestream met Simone Atangana Bekono en Gerda Blees, twee van de genomineerde auteurs op de Shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2021.

Jezelf wel of niet kunnen losmaken van beklemmende structuren, die van de groep, je familie, het dorp, of de geschiedenis, dat is een overkoepelend thema in de genomineerde boeken. We spreken met deze twee schrijvers over de dwarsverbanden in hun werk, hun beeldende en verpletterende taal en over schrijverschap anno 2021.

Aan de hand van de personages uit hun boeken praten we over bevrijding en identiteit. Hoe maak je je los van een geïsoleerde groep of beklemmende familiestructuur als deze je in je vrijheid beperkt? Door jezelf te verliezen in fantasieën? Jezelf te verplaatsen in de dader? Of door zelf in actie te komen?

Presentator Mirthe Frese leidt ons door een multidisciplinair programma met interviews, voordrachten van actrice Charlene Sancho uit de genomineerde boeken en muziek van jazz-saxofoniste Kika Sprangers.

Datum: zondag 11 april
Tijd: 14:00
Kaarten zijn gratis via De Nieuwe Liefde
Uitgebreid programma-overzicht op: denieuweliefde.com

Vleugels of vuisten